February 22, 2009

Kupasan Farmakologi.

Hai semua.

Saya ingin cuba sesuatu yang baru, sebab itulah entri ini berbahasa Melayu dan bukan berbahasa Inggeris seperti biasa. Hahaha.

Semalam, telah berakhirnya peperiksaan Farmakologi untuk pelajar-pelajar tahun tiga Kuliah Perubatan Universiti Iskandariah. Rata-rata dapat dilihat muka keriangan, dan kepuasan para pelajar menjawab soalan yang tidaklah serumit soalan-soalan Parasitologi atau Fisiologi. Masa yang diberikan juga dirasakan berlalu teramatlah perlahan jika dibandingkan dengan hari-hari sebelumnya. Masih tinggal sejam, tapi dah boleh nampak dua tiga orang pelajar yang dah tak boleh nak duduk diam. Sayakah? Dah siap lah katakan, asyik duduk tenung jam je. Haha. Walaupun siap awal, takde langsung rasa bangga dengan diri sendiri. 3-4 kali juga lah kertas tu dibelek-belek. Simply making sure there're no mistakes. *oops terlepas gak kuar BI* :P

Hmm. InsyaAllah A-. ;) Kertas seterusnya, Mikrobiologi.

*please re-read using tone pembaca pemberita* :P

Catatan penulis: Saya bukan macam Amani yang cakap "I sound silly when I speak in Malay" because sememangnya I don't sound silly speaking our native language. But I have to admit, I do sound silly writting in Malay. Rasa skema berbaku-baku ni. Yer lah kan, like what someone always said to me, I'm Malay, bukan Melayu. :P
Hope you guys got some laughs out of this. Hahaha.

Ps: Kepada Nursham Melati, happy 21st birthday my dearest bestie. The both of us go way back and you're one of those who have known me the longest. So, I sincerely hope and wish you have a great one on your 21st birthday. Much love. :)

3 comments:

Anonymous February 22, 2009 at 8:50 PM  

cam karangan BM je ak bc blog ko nie joe..nway...nice try laa...can't wait 4 next entry(in BM)..;)
-we-

meorsoleh February 23, 2009 at 2:27 AM  

congratz2!! ble nk wat arab lak? ;D

sadhana azahar February 23, 2009 at 8:49 PM  

malay will never be melayu okayy! no matter how amazing ur writing is :P ngeh ngeh~

About this blog

Reserved for when I have time by my side. :)

Followers

Recent posts

Labels

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP